شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 249145
۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۲۰:۳۶

هر برنامه صدا و سیما باید چهار نکته اساسی رغبت، دقت، یادگیری و معرفت را به همراه داشته باشد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام و المسلمین رضا علی کرمی، ظهر امروز در همایش دین و رسانه که در محل سالن اجتماعات مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره)، برگزار شد، در سخنانی با موضوع تأثیر رادیو و  تلویزیون بر کودکان و تربیت اسلامی، اظهار داشت: به عنوان مسلمان معتقدیم که جهان هستی دارای نظمی است که اگر بر خلاف آن قدم برداریم، به همان میزان به انحراف کشیده خواهیم شد.

وی ادامه داد: ما جزئی از این نظام هستی هستیم و کودکان نیز جزئی، از این رو باید حرکات ما هماهنگ با نظم نظام هستی باشد، تا به نتیجه مطلوب برسیم.

این کارشناس حوزوی با اشاره به برنامه هایی که برای کودکان در صداو سیما ساخته می شود، گفت: اگر یک برنامه ساز بخواهد در رادیو و تلویزیون تأثیرگذاری صحیحی داشته باشد، باید برنامه خود را مطابق با برنامه نظم نظام هستی که همان برنامه مورد نظر خالق هستی است، تنظیم کند.

این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: اگر یک برنامه ساز، میان برنامه مورد نظر خالق هستی و یا همان نظم تأیید شده در نظام هستی با نیازهای فطری کودکان تطبیق ایجاد نماید و برنامه های خود را بر این اساس تولید کند، قطعا به نتایج مورد نظر و مطلوب و حتی ایده آل خواهد رسید.

* برنامه سازان به همه جنبه‌ها توجه کنند

وی با بیان این که هر انسانی دارای پنج جنبه عقلانی، جسمانی، عاطفی، اعتقادی و اجتماعی است، گفت: محال است انسانی بدون این ویژگی ها وجود خارجی داشته باشد؛ از این رو هر کسی که در عرصه برنامه سازی برای برنامه های رادیو و تلویزیون فعالیت می کند، باید به این جنبه ها توجه کند.

حجت الاسلام و المسلمین کرمی ابراز داشت: در برنامه سازی ویژه کودکان باید بیش از هر چیز دانست که در این دوره سنی، جنبه عاطفی بیش از دیگر جنبه ها در انسان ها وجود دارد؛ بنابراین باید برنامه هایی تولید کرد که در عین آموزندگی نیاز های عاطفی کودکان را نیز فراهم کند.

وی افزود: باید سازندگان برنامه های ویژه کودکان، در برنامه هایی که می سازند، خصلت های نیک از جمله راست گویی، کمک به دیگران و ... را در قالب برنامه های عاطفی برای مخاطبان خود عرضه کنند تا در عین پرمخاطب بودن، آموزشی نیز باشد.

این کارشناس حوزوی، با بیان این که طبق بررسی های دانشمندان، در دروه کودکی 80درصد آموزش ها از طریق چشم و 20درصد آن از طریق گوش است، گفت: بر همین اساس باید گفت که برنامه های تلویزیونی نقشی بسیار مهم در تربیت کودکان ایفا می کنند؛ این امر تا حدی است که تا بزرگسالی نیز با هر شخصی همراه است.

وی تأکید کرد: بر اساس دلایل فوق، باید برنامه های صدا و سیما، حتما در جهت مثبت باشد تا بتواند نیازهای مورد نظر دین اسلام را فراهم کند.

* چهار نکته اساسی در برنامه سازی

حجت الاسلام و المسلمین کرمی با بیان این که هر برنامه صدا و سیما باید چهار نکته اساسی رغبت، دقت، یادگیری و معرفت را به همراه داشته باشد، تصریح کرد: درست است که اولین نکته ای که باید مورد توجه برنامه ساز قرار گیرد، ایجاد رغبت در مخاطب است و یکی از بهترین جنبه های ایجاد رغبت، ایجاد جنبه های سرگرمی در برنامه است، اما نباید این برنامه تنها به جنبه سرگرمی محدود شود؛ چرا که در این صورت طبق سوره لقمان، تنها موجب غفلت می شود.

وی اضافه کرد: اگر در برنامه های خود هدف را لحاظ کنیم به فرمایش سوره بقره، به خلیفة الهی انسان بودن معنا بخشیده ایم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha